May 29

Amatöörikaravaanarin TOP 6 vinkit reissuun lähtijöille

1. Valmistaudu

Huolehdi siitä, että kaikki tarvittava on mukana. Älä jätä kaikkea viimeiselle päivälle, koska jotain unohtuu varmasti. Reissun päältä löytyy kyllä kauppoja, mutta oikean tavaran etsimiseen kuluu turhaa aikaa ja energiaa. Samoin leirintäalueiden kanssa. Mieti, missä haluat majoittua, sillä parkkipaikoilla se ei aina ole mahdollista.

2. Navigointi
Nykyään internet on osa kaikkea. Varmista, että sinulla on edellytykset navigoida myös Suomen ulkopuolella. Tekniikan pettäessä fyysinen tiekarttakaan ei ole pahitteeksi. Tiedä missä olet ja minne olet menossa!

3. Vessassa käynti
Suosi huoltoasemien vessoja. Asuntoauton säiliö täyttyy yllättävän nopeasti ja vaikka sen tyhjentäminen onkin loppujen lopuksi yllättävän siistiä ja vaivatonta, ei sitä ihan joka paikassa ole mahdollista tehdä.

4. Vesi
Jos mielit käydä suihkussa matkan aikana, kannattaa vesisäiliö täyttää aina mahdollisuuden tullen. Koskaan ei tiedä, milloin seuraava mahdollisuus tulee ja silloin saattaa jo olla liian myöhäistä.

5. Asuntoauto ei ole henkilöauto!
Muista ajaessa isot linjat, että peilit olisivat paikallaan vielä matkan jälkeenkin. Märälle, pehmeälle alustalle ajaminen saa aikaan ongelmia. Painava kärry ei nimittäin kovin helposti lähde märältä nurmelta liikkeelle.

6. Karavaanari on kaikkien kaveri
Muista morottaa kaikkia vastaan tulevia karavaanareita.

Osuuskunta Wedia